Silmek İstediğinize Eminmisiniz ?

Eminseniz Lütfen Evet'e Basın.

Web Atölyesi

2016 e-ticaret sitesi tasarımlarının olmazsa olmazları

Web Atölyesi olarak Münih bölgesine ,alanında başarılı kadromuz ile destek sağlamaktayız. İhtiyacınızı belirleyin sizlere yardımcı olalım.

E-ticaret sitesi tasarımlarının olmazsa olmazları' data-url='http://www.eticaret.com/blog/2016-E-ticaret-sitesi-tasarimlari/'>
E-ticaret sitesi tasarımlarının olmazsa olmazları' data-url='http://www.eticaret.com/blog/2016-E-ticaret-sitesi-tasarimlari/'>

Yeni bir E-ticaret sitesi açacakların ya da E-ticaret sitelerini güncellemeyi düşünenlerin, 2016 yılındaki tasarım trendlerine ve olmazsa olmaz unsurlarına dikkat etmeleri gerekiyor.

Daha önceki yazılarımızda da sıklıkla söylediğimiz gibi, internet siteniz E-ticaret sitenizin vitrini gibidir ve vitrininiz ne kadar şık ve ilgi çekici olursa ziyaretçilerinizi o kadar etkileyebilirsiniz.

Tabii ki normal bir vitrinden farklı olarak, kullanıcı deneyimini kolaylaştıran ve ziyaretçilerin işini kolaylaştıran, kolay anlaşılır bir tasarım yapmak da oldukça önemli.

Bu yıl E-ticaret sitenizin tasarımını yaparken aşağıdaki unsurlara dikkat etmeniz oldukça faydalı olacaktır.

Logonun yeri ve kullanımı

Marka kimliğini tüketicilere yansıtmak için logo kullanımı ve logunun yeri oldukça önemlidir. Logo siteyi ziyaret edenlere iki şekilde yardımcı olur. İlki markanın kimliğini yansıtır, ikincisi ise sayfa yüklenmediğinde ya da başka sayfalardayken ana sayfaya tekrar yönlenmek için bu kısmı kullanabilirler.

Logonun yeri genellikle sayfanın en üstünde sol bölümde bulunmaktadır. En ideal bölüm sol taraf olsa da sayfanın ortasına da logo yerleştirilebiliyor. Sağ taraf ise pek kullanılmamaktadır. Bu nedenle tasarımlarınızda logo yerleştirmelerinizi sol ya da orta olacak şekilde ayarlamalısınız.

Ürün navigasyonu

Site tasarımda ürün ve kategori navigasyonu üzerine çalışmalar yapmak da oldukça önemli. Ürün ve ürün kategorilerinin site üzerine iyi konumlandırılması ve kullanıcı deneyimini kolaylaştırması, tasarımsal açıdan önemli unsurlar arasında yer almaktadır.

Ürün ve kategori navigasyonu site üzerinde sol ya da sağ tarafta yer alabiliyor. Bunun yanı sıra menü çubuğunda ya da sayfanın ortasında ürün kategorileri yer alabiliyor.

E-ticaret sitelerinin ana sayfalarında son dönemlerde menülerde ve sayfanın orta bölümünde bu kategorilere yer verilebiliyor. Bir diğer sık kullanılan alan ise sol kolon. Tasarımlarınızı yaparken ürün ve kategori navigasyonunu sağlamak için bu unsurlara dikkat etmelisiniz.

Site başlığında arama kutusu

Site içi arama, kullanıcı deneyimini artırmak için oldukça önemli bir araç. Ziyaretçiler hızlı bir şekilde diledikleri ürünleri arayarak, ilgili ürünlere ulaşabilmeliler.

Site içi arama kutusunun konumu olarak ise son dönemlerde sitenin başlık ve en üst bölümü kullanılmakta. Bunun nedeni ise ziyaretçilerin siteye girdikleri gibi arama yapabilmelerini sağlamak.

Alışveriş sepeti link ya da ikonu

E-ticaret sitenizin üzerinde alışveriş sepeti ikonu ya da linkini de paylaşmak gerekiyor. Genellikle bir sepet ikonu kullanmak tercih ediliyor. Müşterileriniz site üzerinde her zaman sepetlerine ulaşabilmeliler. Bu nedenle de sitenin devamlı görünen bir alanın sepet ikonu ya da linkini paylaşmalısınız.

Genellikle bu ikon sayfanın sağ üst kısmında sabitlenir ve tüm sayfalardan bu sepet bölümüne ulaşılabilir. Bu sayede ziyaretçileriniz diledikleri zaman sepetlerine ulaşabilirler.

Standart ikon ve semboller

Site üzerinde kullanılacak olan ikon ve sembollerde standartları kullanmak da oldukça önemli. Farklı olmak adına, alışılagelen ikon ve sembollerin yerine farklı ikonlar kullanmak, kullanıcı deneyimini olumsuz bir şekilde etkileyebilir.

Bu sebeple standart ikon ve sembollere odaklanmanız ve site tasarımında bu ikonlara yer vermeniz ziyaretçilerinizin işini daha da kolaylaştıracaktır.

Detaylı ürün açıklama sayfaları

E-ticarette geri dönüşümü artırma konularında detaylı ürün açıklamaları konusuna sıkça değinmiştik. Ürün sayfalarında, ürünle ilgili kaliteli görsel kullanmak, ürünün birden fazla açıdan çekilmiş fotoğraflarını kullanmak ve ürünün teknik özelliklerinin detaylı bir şekilde paylaşımlası gerekiyor.

Ürün görselleri genellikle sayfanın sol tarafında büyük bir şekilde paylaşılırken, temel ürün açıklamaları ise sağ tarafta bulunuyor. Detaylı açıklamalar ise sayfanın altında ekstra bir bölüm olarak paylaşılıyor. Bunun sebebi ise sayfanın ilk açılışında ürün görseli ve temel özellikleri paylaşarak, tüketicileri ürün hakkında bilgilendirmek.

Ürün hakkında detaylı bilgi almak isteyen ziyaretçiler, sayfanın alt bölümünde bulunan ekstra açıklamaları inceleyebilirler. E-ticaret tasarımınızda bu kurallara uymanız, geri dönüşümlerinizde artış sağlayacaktır.

Hizmet bölgelerimiz;

e-ticaret site tasarımları tasarım trendleri e-ticaret tasarımı e-ticaret bilgi bankası tasarım
bölgesi ziyaretçilerimiz, Web Atölyesi'nin mutlu müşterileri arasına katılmak için +90(532) 200 9852 veya info@webatolyesi.com.tr ile bize ulaşın, ihtiyacınıza uygun Kurumsal web sitesi, E-ticaret, E-tahsilat veya Crm çözümünü size sunalım

Bize Yazın

Merkez Ofis

Ziya Gökalp, Mall of İstanbul The Office Plaza, Kat 17 34490 Başakşehir/İstanbul