Silmek İstediğinize Eminmisiniz ?

Eminseniz Lütfen Evet'e Basın.

Web Atölyesi

Banner tasarımı yaparken nelere dikkat etmelisiniz?

Web Atölyesi olarak Münih bölgesine ,alanında başarılı kadromuz ile destek sağlamaktayız. İhtiyacınızı belirleyin sizlere yardımcı olalım.

E-ticaret siteniz için banner hazırlarken bazı unsurlara dikkat etmeniz gerekiyor. Basit, sade ancak dikkat çekici bir bannerda bulunması gereken bazı özellikler bulunuyor.

Reklam ya da bilgi amaçlı kullandığınız bu bannerların performansını artırabilmek için bu tasarımsal öğelere dikkat etmek oldukça önemli. Bu rehberde de bannerlarınızın tasarımını yaparken dikkat etmeniz gereken bu unsurların üzerinde duracağız.

Standart boyutlara sadık kalın

Kendi siteniz ya da başka bir site üzerinde bannerlarınızı yayınlayacağınız zaman standart banner boyutlarına sadık kalmalısınız. İnternet sitelerinin tasarımı yapılırken, bu banner alanları bu standart boyutlar göz önünde bulundurularak hazırlanır. Bu nedenle de bu alanları kullanabilmek için bannerlarınızın bu boyutlarla uyumlu olması gerekiyor. En sık kullanılan banner boyutları şu şekilde:

  • 728×90 piksel, genellikle sayfanın en üstünde ya da en altında kullanılır.
  • 300×250 piksel, genellikle sağ ya da sol sütunlarda kullanılır.
  • 300×600 piksel, sayfanın yarısını kaplayan bannerlardır.
  • 320×100 piksel, mobil bannerlardır.

Diğer banner boyutları için buraya bakabilirsiniz.

Hiyerarşiyi koruyun

Her bannerda olması gereken üç ana element vardır. Marka, mesaj ve eyleme çağrı. Bannerlarınızda bu üç elementin yer alması gerekmektedir.

iki ile on kelime arasında bir mesajınız olmalı. Bu mesajda, kullanıcıların neden X’i istediğini ya da X’e neden ihtiyacı olduklarını söylemelisiniz.

Sonrasında logonuz ve markanızı belirterek, kim olduğunuzu karşı tarafa yansıtmalısınız. Son aşamada da kullanıcılara tıklamaları için bir sebep vermelisiniz. Bu da eyleme çağrı oluyor.

Her bannerın tek bir mesajı olur

Bannerlarınızda birden fazla mesaj vermeye çalışmamalısınız. Her bannerın kendine has tek bir mesajı vardır. Animasyonlu bannerlarla birden fazla mesaj vermeniz mümkün olabilir; ancak bu kafa karışıklığına neden olabilir. Animasyonlu banner kullanıyor olsanız dahi yine de tek bir mesaja sadık kalmalısınız.

Eyleme çağrı butonu eklemeyi unutmayın

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi her bannerda bir eyleme çağrı olması gerekiyor. Bu eyleme çağrı ifadesini bir butona dönüştürerek, kullanıcıları bannerınıza tıklatmalısınız.

Flash banner kullanmayın

Flash bannerlar geçtiğimiz yıllarda oldukça popülerdi ancak artık bu tür bannerlar tercih edilmiyor. Site açılma hızlarını düşürmesi nedeniyle artık tercih edilmeyen bir yöntem olmaya başladı.

Flash bannerlar yerine HTML5' target='_self'>HTML5 bannerlardan yararlanabilirsiniz. Google’ın HTML 5 bannerlarla ilgili kısa rehberine buradan ulaşabilirsiniz.

Fontlara odaklanın

Bannerlarınızda kullandığınız fontlara da dikkat etmeniz oldukça önemli. Burada kullandığınız fontlar ve fontların büyüklüğü, bannerınızın rahat bir şekilde okunabilmesini ve mesajınızın rahat bir şekilde anlaşılmasını sağlamalı.

Font seçerken:

  • Başlıklarınızı büyük yapın. Dilerseniz “Bold” (kalın) da yapabilirsiniz. Arka planla kontrast oluşturan bir renk seçebilir, başlığı öne çıkartarak, dikkat çekebilirsiniz.
  • Diğer metinlerinizde basit ve sade olan “sans serif” fontlara odaklanabilirsiniz. Bu metinlerin font boyutları başlıklarınızdan daha küçük olmalı. Mesajınızda dikkat çekmesini istediğiniz alanları Bold yaparak, öne çıkartabilirsiniz.
  • Banner genelinde başlık ve mesajı birbirinden ayıracak iki farklı font kullanmanız yeterli olacaktır.

Dosya boyutunu küçük tutun

Banner tasarlamak kadar dosya boyutunu ayarlamak da oldukça önemli. Banner boyutunun yüksek olması, yüklenme hızını da artıracağı için, küçük boyutlu bannerlar daha çok tercih edilmektedir.

İnternet sitesinin açılma hızını kötü yönde etkilememek için bannerlarınızın dosya boyutunu maksimum 150 kb civarında tutun.

Sadeliğe odaklanın

Karmaşık tasarımlar yapmaktan uzak durmanız da oldukça önemli. Bannerınız rahat bir şekilde okunabilmeli ve mesajını hızlı bir şekilde karşı tarafa verebilmelidir. Bu nedenle karmaşık görsellerden, rengarenk tasarımlardan ve fontlardan kaçının.

Banner tasarlarken,

  • Bir görsel,
  • Bir mesaj,
  • Bir logo,
  • Ve bir eyleme çağrı butonu yeterli olacaktır.

Linklemelerinizi doğru yapın

Bannerlarınızın hangi varış sayfasına yönleneceğine karar vermeli ve site üzerinde bu bannerları yerleştirirken doğru bir şekilde linklemelisiniz. Yanlış bir sayfaya ya da var olmayan bir sayfaya linkleme yapmak, bannerlarınızdan geri dönüş alamamanıza neden olabilir.

Çarpıcı bir görsel kullanın

Metinler haricinde görsel de kullanmayı düşünüyorsanız, seçeceğiniz görselin dikkat çekici olmasına özen göstermelisiniz. Birden fazla ürüne yönelik bir banner dahi hazırlıyor olsanız, tek bir görsel üzerinde durmalısınız.

Moda sitesi olduğunuzu ele alalım, mesajınızı verirken, birden fazla elbiseyi öne çıkartmaya çalışmaktansa tek bir elbise üzerinde durmak daha etkili olacaktır.

Birkaç görseli kolaj yaparak da kullanabilirsiniz; ancak bu durumda da banner boyutunuzu göz önünde bulundurmalısınız. 300×250 boyutlarında bir bannerda birden fazla görsel kullanmak, tasarımınızı bozabilir; ancak 728×90 boyutlu bir bannerda birden fazla görseli kullanabilirsiniz.

Hazırladığınız banner boyutuna göre bu seçimi yapabilir ya da standart olarak tek bir görselle mesajınızı verebilirsiniz.

Hizmet bölgelerimiz;

banner tasarımı banner nasıl hazırlanır banner tasarımı nasıl yapılır e-ticaret bilgi bankası tasarım
bölgesi ziyaretçilerimiz, Web Atölyesi'nin mutlu müşterileri arasına katılmak için +90(532) 200 9852 veya info@webatolyesi.com.tr ile bize ulaşın, ihtiyacınıza uygun Kurumsal web sitesi, E-ticaret, E-tahsilat veya Crm çözümünü size sunalım

Bize Yazın

Merkez Ofis

Ziya Gökalp, Mall of İstanbul The Office Plaza, Kat 17 34490 Başakşehir/İstanbul